IN CE CONSTA REPARATIA ACTUATORULUI DE LA CUTIA DE TRANSFER?

IN CE CONSTA REPARATIA ACTUATORULUI DE LA CUTIA DE TRANSFER?

Foto

IN CE CONSTA REPARATIA ACTUATORULUI?

Pentru reparatia actuatorului se va realiza o curatare interna pentru a ne asigura ca componentele electronice nu sunt acoperite de praf sau mizerie, ceea ce poate afecta modul de lucru a actuatorului, precum si o verificare a partilor mecanice ca sa nu fie uzate sau avariate.

CE ESTE ACTUATORUL CUTIEI DE TRANSFER ?

Photo 1580472160102 1

Pe scurt, acest mic actuator, sau motoras cum il denumesc altii face parte din sistemul de 4X4 al autoturismelor dotate cu sistemul X-drive.

Am putea spune ca acest actuator determina cutia de transfer sa lucreze in cel mai optim si inteligent mod, acesta fiind partea electrica a sistemului X-DRIVE.

Bineinteles, la fel ca orice alta componenta a masinii, actuatorul are o durata de viata care variaza in functie de modul in care este exploatata masina.

Ce simptome indica faptul ca actuatorul trebuie schimbat?

Photo 1579261509577 Cutia de transfer nu este prevazuta cu niciun senzor care sa ne indice pe bord  nefunctionarea optima, sau deteriorarea completa a mecanismului prin anumiti martori.

In momentul in care pe bord se aprind urmatorii martori: ABS, 4X4, frana de mana, si uneori airbag, cauzele pot fi variate si multiple:

  • Cutie de transfer – defectiune interna. In aceasta situatie cutia de transfer impiedica actuatorul sa functioneze in parametri in care a fost calibrat .
  • Actuatorul cutiei de transfer – defectiune pe partea electrica sau mecanica. In aceasta situatie actuatorul fie nu poate activa sistemul din cutia de transfer, fie nu il activeaza corespunzator.
  • Cazuri izolate -Defectiuni intermitente sau permanente pe senzorii ABS, roata polara, sau senzorul volan(steering) .

Ce este de facut?

Stabiliti cu ajutorul diagnozei care este sursa martorilor aprinsi pe bord. Uneori poate fi o singura cauza, insa alteori cauzele pot fi multiple.

Verificati sistemele indicate de martorii aprinsi pe bord, daca lucreaza in parametri normali si permanent. Alteori, pe langa acesti martori pot aparea si anumite simptome mecanice care se simt in rularea autovehiculului pe drum drept sau in viraje.

Oricum ar sta lucrurile, sugestia noastra este ca fiecare dintre clientii care se confrunta cu asemnea probleme sa ne faca personal o vizita.

Probabil ca veti spune ca e departe…si asa este. Nu este intotdeauna usor sa parcurgi sute de kilometri doar pentru o servisare la masina. Insa nu uitati sa luati in considerare 2 aspecte:

1. Photo 1580472161063 1024x768Echipa noastra intotdeauna va merge la sigur si nu va schimba o anumita piesa daca nu trebuie schimbata.

Experienta noastra acumulata in aproximativ 10 ani ne este de folos atunci cand trebuie sa punem un diagnostic.

In plus o data ajunsi la noi, putem detecta si cauza defectiunii, iar acest lucru este foarte important pentru viitorul masinii dvs.

Poate fi o chestiune minora de care probabil clientul nu si-a dat seama, iar in timp poate ca a dus la deteriorarea cutiei de transfer sau a actuatorului.

2. Apeland la serviciile noastre veti putea avea parte de profesionalismul nostru. In plus fiecare manopera facuta in service – ul nostru va fi inregistrata in service-history-ul masinii cu ajutorul programului original ISTA.

 

Garantam calitatea produselor noastre!

Photo 1580391542652

Pentru cei care inca nu stiau, dorim sa va spunem ca toate produsele noastre beneficiaza de garantie. Cele reparate de o garantie de 12 luni, iar cele noi de o garantie de 24 de luni.

Motivele pentru care suntem increzatori in calitatea produselor noastre se datoreaza experientei acumulate in ani de munca.

Pe de alta parte tot chitul de reparatie folosit la repararea actuatoarelor cutiilor de transfer este original, iar pretul acestuia nu este departe de pretul intregului actuator oferit de catre noi.

Acest lucru ne ofera increderea ca produsele noastre vor avea o durata de viata indelungata. Cu toate ca nu suntem singurii care stiu sa repare aceste actuatoare, putem spune ca suntem poate printre putinii care folosesc acest chit original.

De ce spunem asta? Mai jos sunt prezentate cateva dintre componentele contrafacute pe care unii le folosesc la repararea actuatoarelor.

Photo 1580472160102Photo 1580391539897Photo 1580391617021

Imaginile sugestive de mai sus confirma un lucru esential: materialele si ingineria conceputa de inginerii celor de la BMW nu poate fi copiata cu usurinta, iar rezultatul folosirii acestor alternative ieftine au ca rezultat durabilitatea scazuta a produselor in care se folosesc .

Alege corect!

 

Photo 1580391617956Speram ca acest articol v-a fost de un real folos. Le multumim clientilor care ne acorda incredere si sunt dispusi chiar sa vina de peste hotare sa ne viziteze.

Vom incerca in continuare sa va stam la dispozitie in orice ora din zi.

Ne puteti gasi pe pagina de facebook Ubydeal Arad , sau pe cutii transfer Arad.

 

Poate te interesază și:

CE ESTE CUTIA DE TRANSFER LA BMW – xDrive

Cutie de transfer defectă?

Ubydeal….

Parerea ta conteaza!

Lasa un review